Start nieuwe lessenreeks:
Volgende lessen zullen binnenkort opgestart worden.
We raden dan ook aan dat als jullie interesse hebben in de GRATIS proefles, om jullie in te schrijven.
(zie menu ==> Inschrijven)
Zo kunnen we de lessen beter inschatten en ook gestructureerder te werk gaan.

Meer informatie van de lessen staat hieronder. Momenteel is er geen cursus beschikbaar.

Wat zijn de Mambo Motion lesniveau's?
Onze lessen en levels zijn ingedeeld aan de hand van het niveau dat ook in NY gebruikt worden. In NY ben je gemiddeld 6 maanden hard aan het werken om het volgende niveau aan te kunnen. Bij elk niveau (buiten de beginners reeks) ben je een langere tijd mee bezig. We gaan technisch meer aan je werken om je volgend niveau aan te kunnen. Daarom is het verschil tussen de niveau's toch wel aanzienelijk de moeite. Onze niveau's zijn niet te vergelijken met andere dansscholen. We drukken onze vinger heel hard op techniek. En daarbuiten is de NY style figuur NIET een LA style figuur op de 2de tel zetten. In NY style zit veel meer waardoor techniek naar boven moet komen. Kijk hieronder welk niveau bij je past.
We hebben 5 niveaus:
  • Beginners
  • Beginner+
  • Intermediate
  • Intermediate +
  • Advanced

Beginners Dit is een absolute beginnerscursus voor personen zonder salsa ervaring. Je hebt nooit een cursus salsa gehad of het is al heel lang geleden dan je gedanst hebt. We vertellen je wel van in het begin de kleine dingen waar je op moet letten om later geen dingen te moeten afleren en terug aanleren. Het is nooit slecht om je beginnerscursus terug opnieuw te doen als je weet dat Sandra 3x terug opnieuw haar basis bekeken hebben. Het belangrijkste is de basis en techniek die je basis zal verbeteren.
+/- 10 lessen
Beginners + Deze cursus kan je meedoen als je de beginnerscursus succesvol hebt afgerond. Je beheerst de nodige techniek van de beginnerscursus en je moet niet meer nadenken over de beginners cursus stapjes. Personen die LA-style gedaan hebben, zitten in deze cursus goed als start referentiepunt. Hierbij kan je op je gemak de basis van de NY style aanleren terwijl je de rest al beheert. In BelgiŽ wordt er veel tijd besteed aan de vrouw, hoe ze kan volgen en hoe een man moet leiden. Deze cursus gaat verder, de man wordt volledig onder handen genomen. De man staat in deze cursus centraal. Ondertussen krijgt de vrouw nog kleine pointers om te werken aan de technieken die haar naar de Intermediate gaat brengen. Voor elke man is het aan te raden om deze cursus te volgen.
6 mndn - 1jr
Intermediate Deze cursus is voor personen die door de lesgever werden uitgenodigd om in deze groep te zitten. In deze cursus wordt de vrouw uitgedaagd. Ze mag nu haar techniek naar boven halen die ze in de Beginners+ cursus geleerd heeft. De man gaat hierin ook mogen meevolgen maar hierin gaat de techniek centraal staan van de vrouw.
+/- 1 jaar
Intermediate + Voor beide is de basis techniek gekend, stabiel dansen, niet meer uitschuiven op de dansvloer. Nu gaan we aan snelheid werken. Welke dingen kan je doen om sneller te zijn als vrouw en als man.
+/- 1 jaar
Advanced Vanaf nu ga je zelf de rust in het dansen beheren, je weet wanneer te versnellen, je spint (draaien) alsof je ermee geboren bent, je basis techniek beheers je volledig. Je bent vanaf dit level eigenlijk klaar om in een showgroep te dansen. Techniek is er, snelheid is er, wat mis je nu nog? Wel musicality. wat is het, wat doen we ermee, en wat is de uiteindelijke bedoeling.
+/- 1 jaar